Antioxidánsok és szabadgyökök


Bizonyára tudjátok, hogy rengeteg szabadgyök támadás éri naponta a szervezetünket és egyedül az antioxidánsok tudják megvédeni a sejtjeinket a sérüléstől.

De mi is az a szabadgyök? Olyan instabil molekula aminek hiányzik egy elektronja és ahhoz, hogy egyensúlyba kerüljön az egészséges sejtünkből “rabol” egy elektront. Hogy honnan szerzi be a hiányzót, milyen egységet bont meg ezzel a szervezetben, ennek függvényében alakulnak ki az egyes betegségek is, amivel súlyosan károsítja az egészségünket. Sejtrongáló (DNS-rongáló) tevékenységük miatt sejtméregnek is nevezzük. Ez olyan oxidációs folyamat mint amikor pl. a vaj megavasodik, vagy a vas rozsdásodik, de az emberi szervezet megbetegszik.

A probléma akkor kezdődik, amikor a szabadgyökök termelődése és az antioxidáns termelődése nem áll összhangban egymással.

A szabadgyökök jelentős szerepet játszanak a tüdő- és a szívbetegségek, valamint a rák kialakulásában. Kutatások szerint az úgynevezett antioxidánsoknak jótékony hatásuk van, mivel közömbösítik a szabadgyököket. A legfontosabb antioxidások az A- vitamin (béta-karotin), C-vitamin, E-vitamin és a szelén. Ugyancsak ilyen hatású a cink, gingko, gamma-linolénsav, L-ciszterin, L-glutation, a szuperoxid-dizmutáz, stb.

Ajánlom a wellness csomag fogyasztását, amiben megtalálható az astaxanthin, ez a szuper antioxidáns amire a szervezetünknek szüksége van.

Hatékonysága akár:

  • 550-szer hatékonyabb az E-vitaminnál
  • 800-szor erősebb a CoQ10-nél
  • 6000-szer hatásosabb a C vitaminnál
  • 550-szer hatékonyabb, mint a tea katechin
  • 11-szer erősebb, mint a béta-karotin