A különböző hiánybetegségek egészségre gyakorolt hatásai


Hallotta már a mondást, miszerint: „Az vagy, amit megeszel”? Testünk az általunk elfogyasztott táplálékból nyeri mindazokat a tápanyagokat, melyek a működéséhez, fejlődéséhez és öngyógyításához szükségesek. Ha például könnyen elfárad a szemünk, és romlást észlelünk a látásunkban, elképzelhető, hogy hiányt szenvedünk A-vitaminban, cinkben, riboflavinban vagy Omega 3-zsírsavban. Ha krónikus fáradékonyságot és kimerültséget tapasztalunk, lehet, hogy kevés a szervezetünkben a vas, a B12-vitamin, a magnézium vagy bizonyos B-vitaminok. Ha a bőrünkkel vagy a szájnyálkahártyánkkal kapcsolatban tapasztalunk problémákat, vagy hullik a hajunk, esetleg gyengék a körmeink, előfordulhat, hogy vas-, biotin,- jód-, szelén-, réz,- vagy C-vitamin-hiányunk van. Ha gyakran vagyunk náthásak vagy influenzásak, akkor előfordulhat, hogy szubklinikai D-, C-, A-vitamin-, folsav- vagy cinkhiányban szenvedünk. A listát pedig még hosszan folytathatnánk… 

Szüksége van Önnek étrend-kiegészítőkre? 
A legtöbb ember étkezési szokásait – az, hogy mit esznek, hogyan készítik el az ételt, mikor és mekkora adagot esznek és mennyi alkoholt fogyasztanak – a kulturális és szociális környezet és a szokások határozzák meg, nem pedig az, hogy a hosszú és egészséges élet érdekében optimalizálják a táplálkozást. Azokban a családokban, ahol mindkét szülő dolgozik, a félkész ételek (feldolgozott, konyhakész és csomagolt készítmények) segítenek ugyan időt megtakarítani, ugyanakkor az egészségre egyáltalán nincsenek jó hatással. Ironikus módon éppen az egészségtelen ételek a legolcsóbbak, ezzel együtt viszont ezek a leggazdagabbak kalóriában, és a legszegényebbek tápanyagokban. Ráadásul a félkész, gyors ételeket sokkal könnyebb beszerezni a boltokban, az utcán és az éttermekben, mint a friss, egészséges és organikus élelmiszereket. 
A táplálkozástudományi felmérések azt mutatják, hogy az emberek 80%-a még a minimálisan ajánlott napi gyümölcs- és zöldségmennyiséget (500–1000 gramm) sem fogyasztja el. Annak ellenére, hogy a világ egyik legegészségcentrikusabb országának tartják, ez még Svédországra is igaz. (Forrás: Svéd Nemzeti Élelmiszerügyi Ügynökség (Swedish National Food), 2003). A 4–10 éves gyermekeknek 400 gramm zöldség és gyümölcs ajánlott, de a gyermekek 90%-a szintén nem fogyasztja el ezt a mennyiséget. Összefoglalva tehát, a legtöbb ember számára étrend-kiegészítők használata nélkül szinte lehetetlen elérni és fenntartani azt az étkezési struktúrát, amely megfelel a test kívánalmainak. 
A Wellness-termékeket azért fejlesztettük ki, hogy mindennap biztosítsák Önnek a szükséges tápanyagmennyiséget.

Forrás: https://media-ce-cdn.oriflame.com/-/media/HU/Files/Wellness_termekkalauz_2014.ashx?la=hu-HU&u=1504211505