AZ ÁSVÁNYI ANYAGOKRÓL


AZ ÁSVÁNYI ANYAGOKRÓL – WELLNESS KISOKOS 

A Wellness tudományos szakkifejezései között nem könnyű eligazodni. De szükség van rájuk, mivel szervezetünk nem termel vitaminokat, ásványi anyagokat és Omega zsírsavakat, így erről táplálkozásunk során kell gondoskodnunk – de mikor, mennyit és melyeket fogyasszuk? Útmutatónk segít kiigazodni.

 

AZ ÁSVÁNYI ANYAGOKRÓL

Kálcium: Ez az ásványi anyag szükséges a csontok, fogak és szövetek egészségéhez. Szabályozza az idegek és izmok működését és fontos szerepe van a véralvadásban.Ezekben az ételekben található: Zöld leveles zöldségek, mandula, bab, gyümölcsök és tejtermékek.

Magnézium

 A magnéziumnak több mint 300 alapvető anyagcsere-reakcióban van szerepe, mint például az energiatermelődés, a normál szívműködés, vagy az izom-összehúzódások. Az emberek többsége nem visz be elegendő magnéziumot a táplálkozással.

Ezekben az ételekben található: Zöld leveles zöldségek, diófélék (kesudió, mandula), magvak, teljes kiőrlésű gabonák.

Szelén: Segít az antioxidáns enzimek létrehozásában, melyek meggátolják a szabadgyökök káros hatásait. A szelén hiánya gyenge immunrendszert és szívműködést okozhat.

Ezekben az ételekben található: Gabonafélék, diófélék, gomba, hal.

Cink: Az immunrendszernek cinkre is szüksége van a rendes működéshez. Ez az ásványi anyag segít a sebgyógyulásban, lebontja a szénhidrátokat, erősíti a bőrt és hozzájárul a látás, ízlelés és szaglás működéséhez.

Ezekben az ételekben található: Magvak (szezámmag, napraforgómag, tökmag), diófélék, hús, lencse, gomba.

Jód: A jód alapvető fontosságú a pajzsmirigy működéséhez, mely szabályozza az anyagcserét, a növekedést és fejlődést, illetve a szaporodási funkciót. A jódhiány mentális zavarokhoz vezethet.

Ezekben az ételekben található: Só, tengeri ételek, bab, burgonya, tejtermékek, tojás.

Réz: Rézre van szükség a központi idegrendszer megfelelő működéséhez, valamint az energia és a melanin termelődéséhez. Szintén fontos szerepe van a kollagén és elasztin termelődésében és a szív, a vér és a csontok kötőszövete egészségének fenntartásában.

Ezekben az ételekben található: Bab, diófélék, magvak, gabonafélék, gomba.

Vas: A vas segít a vörösvértesteknek a méregtelenítésben és az oxigén szállításában. Vashiány esetén vérszegénység léphet fel.

Ezekben az ételekben található: Lencse, bab, eper, vörös húsok.

 Ha nincs lehetőségünk jó minőségű élelmiszerek fogyasztására, akkor ajánlom a Wellness csomagot, amely nőknek és férfiaknak lett speciálisan összeállítva!

Az Oriflame hivatalos oldaláról: http://hu.oriflame.com/beautyedit/health-beauty/the-whats-what-of-wellness