Immunrendszer erősítés házilag


Azt mindenki tudja, mennyire fontos, hogy az immunrendszerünk rendben legyen. Hiszen ha erős, akkor megvédi az egészségünket vagy sokkal gyorsabban meggyógyulunk ha “bekapunk” egy vírust. Most, hogy jön a „nemszeretem” idő, különösen fontos, hogy oda figyeljünk az erősítésére!

A fokhagyma és a méz köztudottan fokozza az immunrendszer hatékonyságát, de mi van ha a kettőt kombináljuk? Az interneten találtam egy nagyon jó receptet (sajnos már nem tudom hol)
A megpucolt fokhagymát üvegekbe tenni és nyakon önteni mézzel, érleljük kb. 3 hétig. Picit bezöldül és a méz folyóssá válik, de az nem baj. Naponta fogyasszunk belőle 1 gerezdet  1 kávés kanálnyi mézzel..
Aki nem szereti így “natúr” teheti szendvicsre vagy húsokra is.
Ha megfáztunk vagy náthásak vagyunk növeljük az adagot legalább 3-4×1 kanálnyira.!

„Mire jó a mézes fokhagyma?

A fokhagyma antibakteriális és antimikotikus (gombaellenes) hatása révén légúti megbetegedések és a Candida albicans okozta fertőzések kezelésében használatos. Továbbá tágítja az ereket is. Rendszeres, kúraszerű alkalmazása csökkenti a vér káros LDL-koleszterin-szintjét, antioxidánsként serkenti az immunrendszert, csökkenti a mellkasi fertőzéseket, véralvadásgátló- és vérnyomáscsökkentő. Főbb hatásai közé sorolandó még az antibiotikus (antibakteriális), nyálkaoldó hatás. A népi gyógyászatban meghűléses betegségeket is gyógyítanak vele. A fokhagyma baktériumölő hatásának köszönhetően tehát tisztítja, fertőtleníti a szervezetet.”

(Dr. Balaicza Erika, Belgyógyász főorvos)

 

Ha valaki nem szeretne vele pepecselni vagy nem szereti az ízét, neki ajánlom a wellness csomag fogyasztását aminek az egyik klinikailag tesztelt  jó tulajdonsága, hogy erősíti az immunrendszert (is)