BŐRÁPOLÁSI TITKOK TINÉDZSEREK SZÁMÁRA


Nem titok, hogy a tinédzser kori bőr problémás. De a helyes bőrápolási szokások elsajátítása segít, hogy szebb legyen most és az elkövetkezendő években is. Elmondjuk, hogyan.

TISZTÍTÁS
A tisztítás a legfontosabb dolog, amit bőrünkért tehetünk, életkortól függetlenül, de a hormoningadozás miatt tinédzser korban kulcsfontosságú, hogy megszüntessük a bőr olajosságát, ami pattanásokhoz és mitesszerekhez vezet. A reggeli és esti arcmosás eltávolítja a sminket és az olajat a bőrről valamint a baktériumokat, amik összegyűltek a bőr felszínén. Ha túl fáradt vagy az arctisztításhoz lefekvés előtt, akkor mosd le a sminket közvetlenül azután, hogy hazaértél az iskolából. A lényeg, hogy mindig tiszta arcbőrrel feküdj le aludni.

Mi ezt ajánljuk: Pure Skin arctisztító

RADÍROZÁS
A tinédzser kori hormonok lelassítják a sejtek megújulását, és ez az elhalt hámsejtek felhalmozódását okozza, ami pattanások kialakulásához vezet – ezért szükség van a bőr radírozására. Egy könnyű trükk: egy muszlin kendővel masszírozd be az arctisztítót a bőrödbe vagy használj arctisztító készüléket, ami eltávolítja az elhalt hámsejteket és mélyen tisztítja a pórusokat. Alternatív megoldásként használj egy különösen erre a célra alkalmas arcradírt (például a Pure Skin-től), ami antibakteriális és pattanáskezelő összetevőivel behatol a pórusokba.

HIDRATÁLÁS
Ha a bőröd olajos (márpedig tinédzserként valószínűleg az), akkor a hidratálás teljesen feleslegesnek tűnhet, mégis elengedhetetlen. Javasoljuk egy könnyű, olajmentes formula alkalmazását, ami nem tömíti el a pórusokat és csökkenti a bőr csillogását.

Mi ezt ajánljuk: Pure Skin mattító arcápoló lotion

VÉDELEM
Ha megkérdeznénk egy 40-es éveiben járó nőt, hogy milyen arcápolási tanácsot adna fiatalabb önmagának, akkor a válasz valószínűleg ez lenne: „használj naptejet”. Mi ugyanezt mondjuk: reggel, este, nap, mint nap, alkalmazz fényvédelmet –  bízz bennünk, és jövőbeli, simább és egyenletesebb bőrtónussal rendelkező éned hálás lesz érte!

SMINK
Hiszed vagy sem, bőröd 13 és 18 éves korod között van a legjobb formában. Telt, egyenletes tónusú és ránc nélküli – még ha egy kicsit pattanásos is! Ilyenkor elég egy kis korrektor vagy színezett hidratáló és mehetsz is! A nehezebb állagú alapozókat hagyd meg a következő évtizedre.

LÉGY MÉRTÉKTARTÓ
Csábító lehet, de ne vigyük túlzásba a bőrápolási termékek használatát, főleg öregedésgátló összetevőkét, amik alapvetően az idősebb nőknek lettek kifejlesztve így nem alkalmasak a te bőrödhöz. Ismerd meg bőrtípusodat és tarts be egy egyszerű rutint.

Az Oriflame hivatalos oldaláról: https://hu.oriflame.com/beautyedit/health-beauty/skin-secrets-for-teens