Mi tartja távol az orvost?


Régen, a nagymamáink idejében még az a mondás járta: napi egy alma, az orvost távol tartja. Egy szép, mosolygós piros alma fedezte a napi vitamin és ásványi anyag szükségletet. Természetesen a házi étkezésekkel együtt. Amikor még megtermelték a kertben a zöldségeket, volt házi tojás és nem félkész, tartósított alapanyagokból készült a vasárnapi ebéd. 
 

Manapság mi a probléma? Nincs szerves trágyázás, a termőföldek tápanyag utánpótlását 4 vegyi anyaggal pótolják, miközben még a szobanövényeinket is 50-60 féle tápanyaggal locsoljuk.

A legtöbb műtrágya az alábbiakat tartalmazza:

 – nitrogén
–  kálium
–  foszfor
–  magnézium
 
 
 
 
 
 Mért történik mindez? Ennek a négy vegyi anyagnak a hatására a termés nagy és szép lesz, miközben a beltartalmi értéke (vitamin, ásványi anyagok) csökken és szinte csak szénhidrátot tartalmaz. 
 
Az is csökkenti a gyümölcsök vitamin tartalmát, hogy féléretten szedik le a szállíthatóság és a könnyebb eltarthatóság végett. Holott a gyümölcsfák az érési szakasz utolsó fázisában építik be a vitaminokat a gyümölcsökbe!
 
Ezért van az, hogy ma már napi 6-7 adag zöldség-gyümölcs fogyasztást javasolnak a szakértők. Ennyi pótolhatja a hiányt. Sajnos ha boltban vesszük meg, akkor ki tudja mennyi vegyszert, permetszert is megetetnek velünk?
 
Nehéz a mai világban egészségesen táplálkozni, jó minőségű, vegyszermentes alapanyagokból főzni. De kinek az érdeke, hogy egészségesek legyünk? A gyógyszeriparé?  Számomra a megoldást a WELLNESS CSOMAG hozza, ami tartalmazza mindazt, amit a napi táplálkozással sajnos nem tudunk bejuttatni.
 
csomag