Hogyan szokj le 10 nap alatt a cukorról?


Nem titok, hogy a cukor va­ló­sá­gos méreg a szer­ve­zet szá­mára. Ha le­szoksz a cu­kor­ról, szá­mos be­teg­ség koc­ká­zata csök­ken je­len­tő­sen, job­ban fogod érezni magad, és könnyeb­ben fogysz le. De vajon ho­gyan szá­mol­ha­tod fel a cu­kor­füg­gő­sé­get?

Ha leszoksz a cukorról valósággal megváltozik az életed! Szervezeted felszabadul egy óriási nyomás alól, és magad is érezni fogod, hogy sokkal több az energiád.

Dr. Mark Hyman amerikai orvos egy 10 napos gyors programot dolgozott ki a függőség feladására. Programja meglehetősen hatékonynak bizonyult, a tengerentúlon ma már rengetegen követik. Megmutatjuk a cukormentességhez vezető 9 lépést.

Határozd el magad!

Kötelezd el magad amellett, hogy kiiktatod a cukrot az életedből, hogy sokkal jobban érezd magad testileg és lelkileg.

Hagyd abba azonnal!

Iktasd ki a cukor, és a cukoréhséghez vezető ételek minden formáját az életedből: hagyd el a cukrot, a fehér lisztet, a mesterséges édesítőszereket, a hidrogénezett zsiradékokat, a nátrium-glutamátot és a készételeket. Azt kérded, hogyan? Helyettesíts! A kenyérre, a sütire és a krumplira  is van megoldás!

Ne idd a cukrot!

Egy fél literes üdítőben akár 14-15 teáskanál cukor is lehet!. Hagyd el teljesen az édes italokat, de még az édesített teát és kávét, valamint a gyümölcsleveket is. Ha vitamindús italra vágysz, igyál frissen facsart zöld zöldségleveket.

Legyen fehérje minden tányéron!

Minden étkezésnél egyél tojást, dióféléket, halat, baromfihúst, vagy más sovány húsokat.

Fogyaszd a jó szénhidrátokat!

Egyél sok alacsony keményítőtartalmú zöldséget, például zöldbabot, gombát, hagymát, cukkinit, paradicsomot, padlizsánt, paprikát,spárgát.

Minden étkezésnél egyél egészséges zsírokat!

Legyen a tányérodon hal, diófélék és avokádó, amelyek mind bőven tartalmazzák az egészséges omega-3 zsírsavakat.

Kezeld a stresszt és készülj fel a vészhelyzetekre!

Amikor stresszes vagy, a magas kortizolszint éhségrohamokat válthat ki. Meditálj, sportolj, és legyen nálad vészhelyzetre valamilyen egészséges rágcsálni valót, például dió, mogyoró, sovány pulykasonka vagy gyümölcs.

Hagyd el a glutént és a tejterméket!

A gluténtartalmú gabonafélék és a tejtermékek kiiktatása kétségtelenül nem könnyű, de már a második-harmadik napon érezhetően több lesz az energiád, így látni fogod, hogy megéri.

Aludj eleget!

Ha napi 8 óránál kevesebbet alszol, kevesebb képződik szervezetedben az éhségérzetet elnyomó hormonokból, így több kalóriát fogsz megenni. Ráadásul kialvatlanul jobban kívánod a cukrot és a fehér lisztet, mivel a kimerült szervezet szinte követeli magának a többletenergiát.

forrás:ripost.hu