Fenntartható környzet


„Az Oriflame hosszú távú célkitűzésének tekinti azt, hogy maximálisan fenntartható vállalatként tudjon működni. A fenntarthatóság kiterjed a Föld erőforrásainak ésszerű felhasználására, a környezetünk tiszteletére és egy olyan társadalom megteremtésére, ahol mindenki jólétben és békében élhet.

A környezet és egymás tisztelete

Az Oriflame elkötelezetten törekszik arra, hogy környezettudatosan végezze a tevékenységét. Felelősségteljes módon, a környezeti hatásunk csökkentésével és a tevékenységeinkből fakadó társadalmi előrelépés növelésével szeretnénk növekedni cégként. Kiemelt figyelmet fordítunk olyan társadalmi és etikai kérdésekre is, mint például a gyermekmunka, az etnikai előítéletek és a kulturális különbségek. Elkötelezetten segítjük a gyermekeket és szociális programok keretében támogatjuk a fiatal nők tanulását.

Környezettudatos termékek

Termékeink megalkotása és fejlesztése során olyan összetevőket és nyersanyagokat használunk, amelyek megfelelnek a szigorú környezetvédelmi politikánkban foglaltaknak; azaz természetesek, megújulóak és nem károsítják a környezetet.  A tervezési, gyártási és tesztelési folyamatok során maximális körültekintéssel járunk el, hogy a termékeink biztonságosak legyenek a használóikra és a környezetre nézve.

Termékfejlesztések során kiemelten foglalkozunk a termékek életciklusának kérdésével. Törekszünk a biológiailag lebomló összetevők optimális felhasználására, így fontos számunkra, hogy csomagolóanyagaink újrahasznosíthatóak és lehetőség szerint kisméretűek legyenek, így a hulladék mennyiségét is csökkenteni tudjuk.

Fenntarthatóság

Folyamatosan azon dolgozunk, hogy csökkentsük a cég környezetre gyakorolt káros hatását, és hogy minél több fenntarthatósági kritériummal rendelkezhessenek a termékeink, a szolgáltatásaink és a rendezvényeink, így elősegítve a fenntartható termékek és összetevők használatát. Mindent megteszünk azért, hogy növeljük az összetevők fenntarthatóságát és hogy kevésbé járuljunk hozzá a klímaváltozáshoz vezető okok kialakulásához, ezért többek között optimalizáljuk a vízfelhasználást és minimalizáljuk a keletkezett hulladék mennyiségét. Ezek a célkitűzések minden Oriflame-es operatív műveletre és aktivitásra vonatkoznak, beleértve a rendezvényeket, a gyártóüzemeket, az irodákat és a raktárakat is.

A víz megóvása kiemelt fontosságú vállalatunk környezetvédelmi politikájában. A felelős környezetvédelmi stratégia részeként fejlett technikai berendezéseket alkalmazunk annak érdekében, hogy csökkentsük a vízfogyasztást és minimálisra szorítsuk vissza a vízszennyezést.”
/az Oriflame hivatalos oldaláról/