Felelősségvállalás az állatokért


„Az Oriflame számára már a kezdetektől fogva rendkívül fontos, hogy mindent megtegyen azért, hogy támogassa az állatok jóllétét és védelmét.

Az Oriflame a kozmetikai készítményeihez nem használ fel állati eredetű hatóanyagokat, sem halott állatból származó anyagokat, sem olyanokat, amelyek kinyerése az állatnak fájdalmat vagy sérülést okozna.

Kizárólag állati eredetű „melléktermékeket” használunk, például tejet, mézet, lanolint, méhviaszt, amelyek kinyerése semmilyen tekintetben sem veszélyezteti az állatokat. Kiegészítő termékeink gyártása során sem használunk olyan állati eredetű anyagokat, amelyekhez az állatok bántalmazásával lehet hozzájutni, például bőrt, szőrmét, illetve olyan állatok tollazatát, szőrét és bőrét, amelyeket elsődlegesen ebből a célból tartanak (pl. nerc, nyúl, kígyó). A felhasznált állati szőr kizárólag élő állatokról származik, azok bántalmazása és sérülések okozása nélkül.

Wellness-termékeinkben halból nyert olajat használunk a kiváló Omega-3 tartalma miatt. A halolaj a  halfeldolgozó üzemekben melléktermékként keletkezik. Az Omega-3 készítmény kapszula része tengeri eredetű, és hal-zselatinból készül.

Örömmel fogadtuk az EU Kozmetikai irányelvének 7. kiegészítését, amely szigorúan szabályozza az állatokon történő tesztelést, megfelelő egyensúlyt teremtve az állatok védelme és a fogyasztók biztonsága között. Ennek megfelelően 2009 márciusától kezdődően tilos a végtermékek és az összetevők állatokon történő tesztelése. Az Oriflame teljes mértékben támogatja a nem állatokon végzett, alternatív kísérleti módszerek kifejlesztését szolgáló programokat, és örömmel fogadja az ezen ügyben történő előrelépéseket.

Az Oriflame tiszteletben tartja a különböző országok törvényi előírásait. Némely ország megkövetelheti, hogy állatkísérletekkel szerzett tesztadatok is rendelkezésre álljanak. Az ilyen követelményt támasztó országok számára a vállalat teljes körű termékregisztrációs információt biztosít, beleértve az Európai Kozmetikai Irányelvekkel összhangban lévő biztonsági értékelést is. Ez elviekben szükségtelenné teszi az állatkísérleteket, és vállalatunk minden igyekezetével azon van, hogy az illetékes hatóságok elfogadják ezeket az adatokat. Ahol mégsem sikerül a jóváhagyás, ott a termékeket további vizsgálatnak vagyunk kötelesek alávetni, ami állatokon végzett kísérlet is lehet.

Minden esetben támogatjuk azonban a helyi törvények megváltoztatását célzó munkát annak érdekében, hogy azok összhangba kerüljenek az európai előírásokkal. Valamennyi beszállítónk is tiszteletben tartja vállalatunk etikai elveit és környezetvédelmi politikáját, és tevékenységét az állatok védelméről szóló rendeletekkel összhangban végzi.”
/az Oriflame hivatalos oldaláról/