PROTEIN BLEND RECEPTEK ÉDES


Zabos-Kókuszos – Mézes süti fehérjeporral

Hozzávalók: 150 g. zabpehelyliszt, 50 g. kókuszreszelék, 1 adag Protein Blend fehérjepor , 1 ek. cukor, 1cs. vaníliáscukor, 1 kk. sütőpor, 2 kk. mézeskalács fűszerkeverék, 3 ek. kókuszolaj, 3 ek. méz, 1 tojás.
A száraz hozzávalókkal kezd a zabos massza összedolgozását. Miután hozzáadod az olajat, a mézet a tojást, és ha ujjaid közt túl száraznak, porhanyósnak érzed adj hozzá egy pár ek. kókusztejet vagy vizet. Amikor összeállt, akkor nedves kézzel pici gombócokat formálj, majd két tenyered közt lapítsd ki kerek formára. Sütőpapírral bélelt tepsibe téve 10-15 percig süsd 170°C- on. Kihűlés után könnyen leválasztható a papírról. A masszába ízlés szerint lehet tenni diót, aszalt gyümölcsöt, pl. áfonyát.

 

Piskóta tekercs

Hozzávalók, piskóta: 4 tojás, 4ek protein blend, 1ek cukormentes kakaó,1tk mézeskalács fűszerkeverék,1tk sütőpor,1dl víz’ krém: 200ml habtejszín, 250 gr. Mascarpone.
Piskóta elkészítése a tojás sárgája és a száraz összetevőket a vízzel jól kidolgozzuk. A fehérjét habbá verjük. Óvatos összeforgatjuk. 180 C fokon tűpróbáig sütjük.

Krém: a habtejszínt felverjük, majd a mascarponet beleforgatjuk. A piskótát konyharuha segítségével feltekerve kihűtjük. Ha kihűlt megkenjük a krémmel. Feltekerve díszítjük, szeletelve találjuk.