PROTEIN BLEND RECEPTEK SÓS


A mindennapi táplálkozás hatékony kiegészítője.

A szervezet számára fontos a kiváló minőségű fehérje biztosítása mindennap, a kiegyensúlyozott táplálkozás érdekében. A Wellness Protein Blend fehérjepor – professzor Stig Steen eredeti formulája – teljes mértékben megfelel ezen igényeknek, összeegyeztethető az egyéni életmóddal és ízvilággal.Számos ételhez és italhoz adható, használhatja sütés és főzés során, vagy akár a terített asztalnál is hozzáadhatja az ételhez és az italhoz.

WELLNESS KENYÉR
Összetevők egy veknihez:

350g langyos víz
6g szárított élesztő, vagy 12g friss élesztő
190g teljes kiőrlésű liszt
36g (2 kanál) Protein Blend fehérjepor
25g lenmag
75g főtt teljes kiőrlésű gabona (például hajdina, teljes búza, barna vagy fekete rizs, quinoa, rozs)
25g napraforgómag
25g tökmag
3g só

Melegítse elő a sütőt 180 ° C-ra. Öntse a meleg vizet és az élesztőt egy tálba, és pihentesse 5 percig. Amíg az élesztőkeverék pihen, keverje össze a maradék összetevőket egy külön tálban. Ezután tegye bele a száraz összetevőket az élesztő-keverékbe, és alaposan keverje el. Ezután öntse az elegyet enyhén olajozott és lisztes 28 x 12 x 7 cm-es kenyérsütő edénybe. Fedje le egy törülközővel, és helyezze egy meleg helyre, amíg megduplázza a méretét (kb. 30 perc). Helyezze az edényt a sütőbe és süsse 60 percig. Miután kivette a kenyeret az edényből, helyezze egy rácsra, és hagyja hűlni körülbelül 2 órán át, mielőtt fölvágja.

YOGHURT TÁL
Összetevők 1 személyre:

50 ml folyadék (víz, alacsony zsírtartalmú tej, szójatej, zabtej, rizstej, mandulatej)
100 ml natúr, cukormentes joghurt
50 ml müzli
1 evőkanál tökmag
1 evőkanál napraforgómag
Vegyes bogyós gyümölcs, gránátalma, stb.
18 g (1 kanál) Protein Blend fehérjepor

Keverje össze a folyadékot, a joghurtot és a fehérjeport. Adja hozzá a magvakat és gyümölcsöket és már fogyaszthatja is!

 

WELLNESS SALÁTAÖNTET
Összetevők 12 adaghoz:

100ml víz
50ml dijoni mustár
50ml olívaolaj
50ml almaecet
18 g (1 kanál) Protein Blend fehérjepor

Öntse a fehérjeport és a vizet egy shakerbe és rázza össze. Öntse egy tálba és adja hozzá a mustárt, az olívaolajat és az ecetet. Az öntet a hűtőben akár egy hétig is tárolható. Felhasználás előtt alaposan keverje össze.

Füstölt sajtos gofri fehérjeporral
Hozzávalók:
tojás 1
zabpehelyliszt 4 púpos ek.
fehérjepor 1 adagoló k.
sütőpor fél cs.
tej 2 dl.
füstölt sajt 6 dkg

Elkészítés:
A zabpehelylisztet 2 dl tejjel elkeverem, kicsit várok vele, mehet bele a tojás, fehérjepor, sütőpor, só és a reszelt füstölt sajt, jól összekeverem és már sütöm is 🙂 Az első adagnál vékonyan bekenem a gofrisütőt olajjal, a többihez már nem kell.
Én így szeretem de Ízlés szerint szerint sajtkrémmel is megkenhetjük, pl. besamel mártásba tegyünk krémsajtot.
Egészséges, nagyon gyors és finom! 

MAGVAS SÓS MUFFIN (akár glutèn ès laktózmentesen is)

HOZZÀVALÓK 6 DB-HOZ:
2 db tojas
1 adagolókanal (púpos ek) proteinblend fehèrjepor
2 ek (glutènmentes) zabpeheyliszt
2 ek (glututènmentes) aprószemű zabpehely
2 ek napraforgómag
2 ek lenmag
2 ek olivaolaj
2 ek natúr (laktózmentes) joghurt
1 púpos mokkaskanál szódabikarbóna v foszfatmentes sütőpor
1 csapott mk só
Tetejère tökmag

Az egèszet akaposan keverd össze,6 db-os szilikonos muffinformat olivaolajjal kenj ki ès adagold bele a masszát.30 perc sütès közepes hőfokon ès kèsz is van (gazsütő 4-es fokozat,villany kb 200 fok)

Töltelèk lehet pl (de magaban is finom):sajt,sonka,vagy amit a fantaziad enged.Èn most sajtot tettetem bele.

 

Ágnes Megyesi fényképe.

Zöldségropogós

Hozzávalók: 2 főre,

1 tojás sárgája
2 ek.protein por  
20 dkg zöldség mix
Elkészítés:az alapanyagok összekeverése után forró olajban 1 perc alatt aranybarnára sül, kedvenc mártásunkkal tálalhatjuk is 

Bődi Rita fényképe.