ARCTÉRKÉP: MIRŐL ÁRULKODNAK A PATTANÁSOK?


Arctérkép: Miről árulkodnak a pattanások?

Általában ugyanott jelennek meg a pattanásai? Az ősi kínai arctérképezés módszere szerint, a bőrproblémák megjelenésének helye szervezetünk egészségéről ad információkat. Például az állon megjelenő dühítő mitesszerek jelenthetik például, hogy gond lehet a veséivel. Nézzük, miről árulkodnak a pattanásaink.

HOMLOK

Az arctérkép hívei szerint a homlok területe az idegrendszerrel és az emésztőrendszerrel áll kapcsolatban. Az itt megjelenő pattanások általában stresszről árulkodnak, ezért érdemes kipróbálni néhány relaxációs technikát, mint például a jóga vagy a meditáció. Az emésztés támogatására pedig remek módszer, ha sok folyadékot iszik és rendszeresen fogyaszt teljes kiőrlésű gabonát, gyümölcsöket és zöldségeket.

A SZEMÖLDÖKÖK KÖZÖTT
Ha itt jelennek meg bőrproblémák, akkor a vesék, a gyomor vagy a máj területén lehet gond. Csökkentse az alkoholfogyasztást és a dohányzást és étkezzen egészségesen. Érdemes kivizsgáltatni, hogy van-e esetleg valamilyen ételallergiája.

ORR
Az orr területe a légzőrendszert képviseli elsősorban a tüdőt és a szívet. Ha itt tapasztal pattanásokat, ellenőriztesse a vérnyomását és fogyasszon alacsony GI értékű ételeket. A húsok, kávé, alkohol és fűszeres ételek helyett keressen kímélőbb alternatívát.

 

JOBB ORCA
A kínai orvoslás gyakran megkülönbözteti a test jobb és bal felét. Ha a pattanások inkább a jobb oldalon jelennek meg, az a tüdővel kapcsolatos problémát jelezhet. A rendszeres kardió edzés és légzőgyakorlatok segítenek megerősíteni ezt a területet, és ami a legfontosabb: ne dohányozzon! A jobb orca a cukorbevitellel is összefügg, így csökkentse az édességek fogyasztását.

 

BAL ORCA
A bal arcfél a májjal áll összeköttetésben, itt az alkohol és a zsíros ételek fogyasztásának csökkentése a kulcs. Az egészséges táplálkozás és életvitel segít, hogy a máj megfelelően elláthassa funkcióját.

 

AZ ORRCIMPÁKHOZ KÖZELI TERÜLET
Az itt megjelenő pattanások a vékonybél problémáira utalnak. Kerülje a túl hideg italok fogyasztását és vezessen étkezési naplót, hogy kiderüljön, milyen ételek okozhatják a gondot.

ÁLL
A lép, az emésztőrendszer vagy a vesék betegségeit jelezheti ez a terület, ezért figyeljen az egészséges táplálkozásra és az aktív életmódra. Hormonproblémákra is utalhatnak az állon megjelenő pattanások, ez különösen hölgyek esetében a menstruáció előtt jellemző. Keresse fel bőrgyógyászát, ha erre az okra gyanakszik.

ÁLLKAPOCS VONALA
Ezen a területen a bélrendszer, a vastagbél üzen. Az ilyen jellegű problémákra jó megoldás a rostban gazdag étkezés és a sok folyadék. Néhány esetben fogászati gondokra is utalhatnak a pattanások, keresse fel fogorvosát rendszeresen! Egy harmadik ok lehet itt is a hormonok zavara, ha fennáll a probléma, keresse fel bőrgyógyászát.

MELINA GALEADI BŐRÁPOLÁSI SZAKÉRTŐ TANÁCSA
“Az egészséges életmód mellett a bőr egészségének fenntartásához elengedhetetlen a napi bőrápolási rutin betartása. Tartsa tisztán a sminkecseteit és a telefonját is, és figyeljen rá, hogy piszkos kézzel ne érjen arcához, sem arckrémeihez. Utóbbiak esetében a spatula használata még jobban fokozza a higiéniát, ne a kezével nyúljon a tégelybe! Ha pedig váratlanul jelenik meg valahol pattanás, ellenőrizze, hogy esetleg nem valamelyik kozmetikum okozza-e. Hosszabb távon fennálló bőrproblémák esetén keressen fel bőrgyógyász szakembert, aki segít megkeresni a kiváltó okot és megszüntetni azt.”

Az Oriflamr hivatalos oldaláról: http://hu.oriflame.com/beautyedit/health-beauty/face-mapping-what-your-breakout-is-trying-to-tell-you