Ne gyógyítsd a betegséget, hanem előzd meg!


Mért van az, hogy ilyen fejlett az orvostudomány és mi emberek többet betegeskedünk mint eddig még soha?  Szervátültetést, szívátültetést végeznek az orvosok, genetikailag úgy vagyunk kódolva, hogy 120-140 évig kellene élnünk, ehelyett sokan a felét sem érik meg. Egyre több fiatal megy el hirtelen, infarktus vagy egyéb betegség miatt. Mi  ennek az oka?

Sajnos az egészségügy nem végzi jól a dolgát. Az orvosaink túlterheltek, fáradtak, nincs idejük a betegekkel beszélgetni, a helyes életmódról tanácsokat adni. Sokkal egyszerűbb felírni egy gyógyszert és jöhet a következő!

Az egyetemeken gyógyszerész ügynököket képeznek, tudják melyik betegség milyen gyógyszerrel kezelhető, de azt nem tanulják hogyan lehetne megelőzni. Mért a betegek kezeléséért kapnak pénzt, mért nem a megelőzésért?

Ezért virágzik a gyógyszeripar,  minden faluban – városban több gyógyszertár is található. Sajnos már nem a gyógyítás a cél, hanem az üzlet. Kezelik a tüneteket, az a jó ha a beteg élete végéig gyógyszert szed hiszen az óriási nyereséget hoz. 

Sokan azt hiszik megoldódik a probléma-betegség ha bekapnak néhány bogyót, talán el sem olvassák a gyógyszerek káros mellékhatásait. Pedig fontos lenne, hogy ok nélkül ne szedjünk tablettákat!  Pl. a beteg azt szeretné, hogy legalább ne fájjon, ezért fájdalomcsillapítót szed, pedig az nem szünteti meg az okot/betegséget.

 

Megdöbbentő elemzés arról, hogy az USA-ban orvosi műhibákba, gyógyszermellékhatásokba, kórházi fertőzésekbe, egyszóval az orvosi kezelésbe évente többen halnak meg, mint a retteget rákban, vagy szív és érrendszeri betegségekben. Hasonló elemzések láttak napvilágot Angliában és más országokban is. Teljesen nyilvánvaló, hogy a sokkal fejletlenebb magyar egészségügyben a helyzet legalább olyan sötét, ha nem sötétebb, mint a fejlett egészségüggyel rendelkező országokban. Itt az ideje, hogy elgondolkodjunk azon, mibe ölik a pénzünket.”

Forrás: www.lef.org

 

Ezért nagyon-nagyon fontos a megelőzés/prevenció, hogy ne legyünk betegek, ne kerüljünk kórházba.  Az emberi szervezet bonyolult és csodálatos, minden szervünk végzi a dolgát  ameddig csak bírja. De mért betegszünk meg, mért vannak a civilizációs betegségek? Rengeteg méreganyag éri a szervezetünket, „mű” ételeket eszünk, cukros üdítővel mérgezzük a testünket. Belélegezzük a szennyezett levegőt, keveset mozgunk, mi saját magunk tesszük tönkre az egészségünket! A legtöbb ember belenyugszik a betegségbe, jaj, hát ez a korral jár, elmúltam 40-50 éves, természetes, hogy itt fáj – ott fáj. Nem természetes!! Ha időben odafigyelünk a helyes étkezésre, a megfelelő mozgásra, nagyokat sétálunk a friss levegőn akkor az idős kori betegségek tényleg idős korban érnek el bennünket. Nagyszüleink mért éltek 80-90 évig? Ja, hogy hajnalban keltek, kint dolgoztak a friss levegőn,megtermelték a zöldséget, gyümölcsöt, frissen vágott csirkéből főzték az ebédet? Vasárnap pihentek, nem stresszeltek. 

Sajnos a mai rohanó világban egyszerűbb megvenni készen a grill csirkét, beszaladni a boltba zöldségért. Nem tudjuk mit eszünk! Élelmiszeripari termékeket, nem jó minőségű élelmiszert! A gyomrunk tele van, de a sejtjeink éheznek, nem jutnak hozzá a működésükhöz szükséges vitaminokhoz, ásványianyagokhoz!  Csoda ha megbetegszünk? Csak úgy maradhatunk egészségesek ha jó minőségű, organikus étrendkiegészítőt fogyasztunk, mint pl. a Wellness csomag.