A finomított cukor-fehér méreg


Szinte már a csapból is az folyik, hogy ne együnk finomított szénhidrátokat, vegyszerrel kezelt élelmiszereket és legyünk nagyon következetesek abban, hogy ezeket elkerüljük. Ehhez képest azt látom a városban sok helyen megfordulva, hogy rengeteg ember ezzel nem foglalkozik és szándékosan tömi magát ezzel a fehér méreggel.Rá kellett jönnöm, hogy nem ez a teljes igazság. Nagyon sokan tudnak róla és nagyon sokan nem! Fogalmuk sincs arról, hogy mennyire káros 2 gombóc hagyományos, cukros fagyi vagy egy szelet pizza.

A daganatos betegségek kialakulását egyértelműen összefüggésbe hozták a cukorfogyasztással.

Szó szerint szeretnék idézni M.Kushi   Rákmegelőző és gyógyító diéta című könyvéből:

” 1982-ben a Nemzeti Tudományos Akadémia kiadott egy 472 oldalas jelentést Diéta, táplálkozás és rák címmel, amelyben felszólította a közvéleményt, hogy jelentősen csökkentse a finomított szénhidrátok (cukor,liszt) fogyasztását és növelje meg a fehérje, gabonafélék és gyümölcsök napi mennyiségét. A jelentés sok száz aktuális orvosi tanulmányt tekintett át, amelyek összfüggésbe hozták a hosszú távú rossz étkezési szokásokat a leggyakoribb rákfajták kifejlődősével, mint amilyen a vastagbél-, gyomor-, mell-, tüdő-, nyelőcső-, méh- és prosztatarák”

 

A klinikai tanulmányok szerint a betegek 60-70%-ánál a helytelen életmód áll a betegség hátterében!

Ebből le lehet vonni a következtetést, hogy a cukor szükségtelenségéről szóló cikkek, könyvek és minden egyéb anyag nagyon komoly háttértartalommal bír.

Ma már népbetegséggé vált a rák. Ha valamit tehetünk azért, hogy megelőzzük,akkor az a finomított cukor elhagyása! Erre nincs szüksége a szervezetünknek!

Tudom, hogy nehéz lejönni a cukorról,mert nagyon erős függőséget okoz. Én is átmentem ezen.

Ha szeretnél segítséget kérni az életmódváltásban,akkor keress meg, nagyon szívesen átadom a tapasztalataimat!  

Baráti üdvözlettet:Ildikó      en